Korona virus

Lider express d.o.o. – poštanske usluge uvodi promjene u organizaciji dostave pošiljaka kao mjeru zaštite od COVID19 – koronavirusa

Sukladno preporukama i dodatnim uputama za pojedince, kolektive i poslodavce od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo vezano uz novonastalu situaciju proglašene globalne pandemije, a u cilju prevencije pojave i širenja koronavirusa (COVID-19) među zaposlenima poduzeća Lider express d.o.o. i primatelja –  korisnika poštanskih usluga, odlukom uprave uvodimo promjene u organizaciji uručenja preporučenih pošiljaka NA RUKE i NA RUKE s potvrdom za koje je u skladu sa pravilima neophodan dokaz o dostavi (ovjera primatelja).

Od dana 18.03.2020. dostava navedenih pošiljaka će se vrši tako da se nastoji izbjeći neposredan kontakt s korisnicima – primateljima, na način  da će se zaposlenik Lider express-a u poštanski sandučić primatelja ubacit „obavijest o prispijeću pošiljke“ te pored uobičajenih podataka, pored potpisa dostavljača napisat i COVID-19 kao razlog takve dostave. Ovakav način dostave se odnosi u pravilu za fizičke osobe a kod dostave navedenih pošiljaka pravnim osobama zaposlenik Lider express-a će nastojat izvršit uručenje na uobičajeni način uz maksimalne preporučene mjere opreza. Osoba – primatelj koja u svom poštanskom sandučiću preuzme navedenu obavijesti o prispijeću pošiljke,  ima mogućnost putem kontakta službi Lider express-a dogovoriti vrijeme i načinu isporuke pošiljke uz preporučene mjere opreza i zaštite, odnosno može dobiti informaciju u kojem vremenu i na kojoj adresi poštanskog ureda Lider express-a može osobno preuzeti svoju pošiljku.

Uprava Lider express-a se odlučila na na navedene promjene imajući u vidu prvenstveno zaštitu života i zdravlja svojih zaposlenika i korisnika poštanskih usluga – primatelja na način da se izbjegne svaki neposredan kontakt s korisnicima – primateljima (a pogotovo sa osobama koje su u samoizolaciji), gdje god je to moguće sukladno Dodatnim uputama za pojedince, kolektive i poslodavce od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje savjetuje „Izbjegavajte rukovanje, grljenje i poljupce te održavajte razmak od barem 1,50 m kod razgovora uz OBVEZNO nošenje zaštitnih maski.“

15.11.2020. Ujedno skrećemo pažnju svim našim korisnicima da postoji realna mogućnost kraćih kašnjenja u dostavi pismovnih pošiljaka zbog izostanka redovite dostave na pojedinim područjima dostave iz razloga iznenadne trenutne spriječenosti za obavljanje redovnog rada nekolicine naših djelatnika uzrokovane samoizolacijom ili prebolijevanjem COVID 19 korona virusa.

Lider express d.o.o. – ured uprave 

tel: 072 385 386

Dostavni uredi:

DC Zagreb – Radnička cesta 1a

mail: operativa-zagreb@liderexpress.hr

DC Split – Pujanke 7

mail: operativa-split@liderexpress.hr

DC Zadar, Eugena Kvaternika 3

mail: operativa-zadar@liderexpress.hr

Za sva dodatna pitanja molimo vas da nas kontaktirate putem mail-a info@liderexpress.hr